Το πρώτο έγχρωμο film από το 1899!

egxrwmo-filmΓνωρίζατε ότι η πρώτη έγχρωμη ταινία στον κόσμο είχε γυριστεί το 1899; Πιθανότατα όχι (όπως κι εμείς φυσικά), αφού μόλις χτες το National Media Museum στην Αγγλία παρουσίασε το film του εφευρέτη Edward Raymond Turner που μπορεί να έπαιζε ασπρόμαυρο, αλλά μετά από ειδική επεξεργασία κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική λήψη του!

 

 

 

 

Αυτό έγινε εφικτό επειδή στο πρώτο γύρισμα κάθε καρέ (frame) πέρασε διαοδχικά από κόκκινο, πράσινο ή μπλε gel, όπως εξηγεί το εγχειρίδιο του εφευρέτη, και οι τεχνικοί σήμερα αντέστρεψαν τη διαδικασία, την επανάλαβαν ψηφιακά και κατάφεραν να αποκαλύψουν το χρώμα του film.

Βέβαια, η τεχνική αυτή δεν μπορούσε να ακολουθηθεί εκείνη την εποχή επειδή ήταν αρκετά πολύπλοκη και κάθε καρέ θα έπρεπε να περάσει τη χημική διαδικασία φέροντας μόλις το 1/3 της πληροφορίας που απαιτείται για τον πλήρη χρωματισμό. Ωστόσο, ο Turner ήταν αρκετά έξυπνος για να το σκεφτεί και μετά από 110 χρόνια μπορούμε να του αποδώσουμε τον τίτλο για το πρώτο έγχρωμο film της Ανθρωπότητας!

Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

[via]

Joomla
Joomla

Wordpress
Wordpress