Στη μεγάλη έκθεση της Λωζάνης το Επιμελητήριο!

Στη μεγάλη και παγκόσμιας εμβέλειας έκθεση που πραγματοποιείται στη Λωζάνη της Ελβετίας υπό τον τίτλο: «Comptoir Suisse 2012» θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Ηλείας, αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμη τα τοπικά εξαιρετικά μας προϊόντα.

Τιμώμενη περιοχή μάλιστα στη φετινή διοργάνωση είναι η περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και φυσικά η Ηλεία και αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο, έτσι ώστε η παρουσία της αντιπροσωπείας μας εκεί να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή και η διάρκειά της θα είναι έως και 23 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως εκτιμάται θα «φιλοξενήσει» πάνω από 450 εκθέτες από όλο τον κόσμο και θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που εκπροσωπούνται είναι τα τοπικά προϊόντα και η διατροφή, η γεωργία (γεύσεις του κόσμου), ο τουρισμός και οι ήπιες μετακινήσεις, το περιβάλλον, η ευεξία, οι δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, η άθληση και τα σπορ, τα καλλυντικά και η μόδα.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ηλεία θα έχουν δυναμική συμμετοχή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με το λάδι, τα κρασιά, άλλα παραδοσιακά προϊόντα κ.λ.π.

Όπως τονίζεται και από το ΕΒΕ, βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με την Ελβετία και ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής μας με την παράλληλη προώθηση και επικοινωνία του οικονομικού, επενδυτικού και επιχειρηματικού της προφίλ ύστερα από πρόσκληση προς την ΠΔΕ από την κυβέρνηση της Ελβετίας, μέσω της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Καντονιού του Vaud της Ελβετίας.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τιμή που επιφύλαξε η έκθεση φέτος για την περιοχή μας, δεν είναι απλά μια τυχαία επιλογή, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα της άριστης φιλοξενίας και της συνεργασίας που είχαν το Επιμελητήριο Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στη διάρκεια της επίσκεψης των πρεσβευτών και προξένων πριν από μερικούς μήνες στο Νομό μας καθώς και σε Αχαΐα – Αιτωλοακαρνανία.

Οι τελευταίοι είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραγωγή και τα προϊόντα μας, όπως και για τις τουριστικές δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει η Περιφέρειά μας.

Η έκθεση της Λωζάνης εξάλλου, θεωρείται μια σημαντική πλατφόρμα για συνεργασίες οικονομικού χαρακτήρα και παράλληλα σημαντικό σημείο επαφής για την προώθηση περιοχών από όλο τον κόσμο.

Joomla
Joomla

Wordpress
Wordpress