Μπαίνουν «λουκέτα» και έρχονται παραιτήσεις στους Δήμους!

Στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι όλης της Ελλάδας αλλά και στην αναστολή λειτουργίας τους σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση από την Κυβέρνηση για την αύξηση των πόρων,

 αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.

Ο κ. Μοσχολιός που βρέθηκε στην Ηλεία, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους δημάρχους, που έχουν προγραμματισθεί σε όλους τους Νομούς της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, στις δηλώσεις του ήταν αρκετά καυστικός απέναντι στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση. «Οι Δήμοι είναι θεσμός που μπορεί να συμβάλει όσο κανείς άλλος στην αναθέρμανση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνεπώς, οι Δήμοι δεν είναι και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν ένας φορέας μεταξύ των πολλών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μοσχολιός.

 

Κλείνουν για τις κινητοποιήσεις

Βάσει των αποφάσεων που πήρε η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, στην πρόσφατη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ορίστηκε οι δήμοι να παραμείνουν κλειστοί κατά την υλοποίηση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου καθώς και δύο ημέρες μετά από αυτό όπου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Επίσης ενόψει του συνεδρίου οι δήμοι προετοιμάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και στη Βουλή ενώ οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν δοθεί ουσιαστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

 

[via]

Joomla
Joomla

Wordpress
Wordpress